



Complete Conference Schedule

Day 1– Wednesday, April 3, 2024

8 a.m. to 5 p.m. Check-In

9:15 to 10:45 – Session 1 (90 minutes)

Wide Open Spaces of AHEAD in Texas (Tiffany Rivers, Tamara Mancini, and AHEAD in Texas BOD) **All members needed in attendance.*

11:00 to 12 noon – Concurrent Session 2 (60 minutes) Deaf Student Mentor (Lei-Sea Sky)

Empowering Through Connection: The Role of Peer Mentors (Justo Garcia and Angie Maxey)

12:15 to 1:30 – Welcome Lunch **Exhibit Hall and Silent Auction Open!

1:45 to 3:00 – Concurrent Session 3 (75 minutes)

Navigating Work-based Learning and Workforce Programs: Finding Effective Solutions (Brenda Aviles and Jill Strawbridge)

Integrating MS Forms and MS Power Automate to Streamline Data Collected by Forms (Sharon Betzold)

3:15 to 4:15 – Roundtable Discussion – SB 412 and HB 1361 (60 minutes) Facilitators: Cindy, Samantha, Tamara, Marilyn

Day 2- Thursday, April 4, 2024

*Exhibit Hall and Silent Auction OPEN from 8:00 am to 4:00 pm

9:15 to 10:15 – Concurrent Session 4 (60 minutes)

Creative Accommodations to Support Students with Neurodiversity, Mental Health Challenges and Disabilities (Betsy Furler)

How You Doin'? ... Honestly, how are you? (Abbi May, Stephanie Nelson, Crystal Fuqua)

10:30 to 11:30 – Concurrent Session 5 (60 minutes)

Assistive Technology to Support Learners and Create More Inclusive Campuses (Rachel Kruzel)

Empower to Employ: An Introduction to Vocational Rehabilitation Services (Marquita Greer and Elaine Wilson)

11:45 to 1:30 – Keynote Speaker (TBA) and Lunch

"Students with Disabilities – The Transition from High School to College"

Lindsey Drennan and Elspeth Doskey Department of Education Office for Civil Rights Dallas office

1:45 to 3:00 – Concurrent Session 6 (75 minutes)

We Need You: Behavioral Threat and Assessment (BTAM) (Samantha Johnson)

Layman's Guide to Why We Do What We Do in a DSO (Marilyn Harren)

3:15 to 4:30 – Housing Roundtable Discussion (75 minutes) Facilitators: Elvira, Tiffany, Laura, Shawn

Day 3– Friday, April 5, 2024

*Exhibit Hall and Silent Auction OPEN from 8:00 am to 1:00 pm

9:00 to 10:30 – Concurrent Session 7 (90 minutes)

Is That a Reasonable Accommodation? Establishing Technical Standards and Essential Elements (Marilyn Harren)

Oh No You Better Not! Lessons Learned From A HUD Complaint (Larry Phillippe)

10:45 to 11:45 – Concurrent Session 8 (60 minutes) Meet the TECHniques Center (Sharon Betzold)

Simplifying WCAG for Electronic Accessibility (Terisa O'Dowd)

12:00 to 1:00 – Lunch/Affiliate Meeting

Last Chance Exhibit Hall/Final Silent Auction Bids

1:15 to 2:30 – Session 9 (75 minutes)

Saying no! A Review of Justifications when Unreasonable Accommodations Must be Declined (Diego Demaya and Debby Jones)

2:45 to 3:30 – Wrap-Up Session: AHEAD in Texas Board Members

End of Conference - Winners must pick up Silent Auction items before they leave. No shipping!

Please turn in CEU forms to the check-in desk by 4:00 pm. Don't forget to complete the online conference survey! <u>https://www.txahead.org/evaluation/</u>